Spaghetti Oλικής Αλέσεως με παντζάρια & βασιλικό

Υλικά για 4 άτομα:
1 πακέτο Barilla Intergrale n.5
2 παντζάρια βρασμένα & κομμένα καρέ
& τα παντζαρόφυλλά τους
5 φύλλα βασιλικού
50γρ. παρμεζάνα
40ml ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο για να σοτάρουμε τα παντζάρια.

Προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, αφού πρώτα τα έχουμε μπλανσάρει, δηλαδή τα έχουμε αφήσει για

1 λεπτό σε νερό που κοχλάζει κι αμέσως μετά τα έχουμε περάσει από παγωμένο ή τρεχούμενο νερό.

Σοτάρουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Παράλληλα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας στον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, χωρίς να τα έχουμε σουρώσει, στο τηγάνι κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν το χρώμα των παντζαριών.

Σερβίρουμε, διακοσμώντας το πιάτο μας με κομμάτια παντζαριών, βασιλικό και flakes παρμεζάνα.